Egy építkezés általában nem olcsó mulatság, érthető tehát, hogy sokan szeretnék a költségeket minimálisra csökkenteni és lehetőleg elkerülni minden rejtett költséget. Azonban a minőség terén sem szeretnének kompromisszumokat kötni.

A talajcsavarozás olyan alternatíva, mely hatékonyan képes kiváltani a betonozást, ezáltal pedig pénztárcabarát megoldást jelent az építkezés során. Most megmutatjuk, miért jó döntés a talajcsavar használata azok számára, akiknek a minőség és a megbízhatóság mellett az építkezéssel járó költségek minimalizálása is fontos.

 

Az alapozás és a költségek: így segít spórolni a talajcsavar

 

Abban az esetben, ha építkezésbe kezdünk, az alapozás anyagköltsége és munkadíja akár az építkezés teljes költségvetésének 10-15 százalékát is jelentheti. Ez alapvetően is magas költség, sok esetben pedig még a nem megfelelő tervezésből adódó rejtett költségek újabb 15-20 százalékot emelhet az áron.

Abban az esetben azonban, ha betonalap helyett talajcsavart is alkalmazhatunk, rengeteget spórolhatunk a kivitelezésen.

Ennek legfőbb oka, hogy a talajcsavar nincs szükség jelentős földmunkákra, a kitermelt föld elszállítására. Sőt, az építési hulladék elszállításával sem kell törődnünk, hiszen a talajcsavarozás nem jár hulladéktermeléssel sem. A talajcsavarok előzetes tervezésével ugyanis pontosan kiszámítható az építkezés során használatos, szükséges mennyiség.

Ez bizonyos építkezések esetén százezres nagyságrendű spórolás is lehet, arról nem is beszélve, hogy mennyivel alacsonyabb környezeti terheléssel jár. Sőt, maga az anyagköltség is lényegesen alacsonyabb, ami összességében azt jelenti, hogy a talajcsavarozás ára kevesebb mint fele egy betonozás költségeinek.

 

Nincsenek rejtett költségek

 

A talajcsavarok használatával az alapozás feladata százszázalékosan tervezhetővé válik. Az Ecotrex lehetővé teszi ugyanis, hogy a megfelelő megoldás olyan módon legyen online kiválasztható és megrendelhető, hogy minden költséggel előre tudjunk számolni.

Ez azt jelenti, hogy nálunk Ön nem csak megvásárolhatja a termékeket, hanem a szolgáltatást és a kiszállási díjat is kiszámolja a rendszer. Tehát néhány kattintással, felesleges telefonhívás és egyeztetés nélkül azonnal vásárolhat és foglalhat időpontot a telepítésre. Mindezt anélkül, hogy utólagosan felmerülő, rejtett költségekkel kellene számolnia.

 

Gyors munka, alacsonyabb munkadíj

 

Érdemes megemlítenünk azt is, hogy a talajcsavarok nemcsak egyszerűen, de gyorsan, az adott építkezéstől függően akár 1-2 nap alatt is telepíthetők, míg egy betonból készült alap megépítése heteket vehet igénybe.

Ez azt jelenti, hogy a munkadíj terén sem kell olyan drasztikus összegekkel számolnunk, mint egy betonalap ásása és megépítése során, így nemcsak az anyagköltségeken, de a munkadíjon is rengeteget spórolhatunk.

Azt pedig már valóban csak ráadásként említenénk, hogy míg a betonalap kötésére napokat kell várnunk, addig a talajcsavarok azonnal terhelhetők, ezáltal pedig az értékes, munka terén kieső idő miatt sem kell aggódnunk.

 

Időtálló megoldás, extrém körülmények közt is

 

A talajcsavarozás nagy előnye, hogy akár olyan, extrém körülmények közt is kivitelezhető, melyek esetében a klasszikus betonalap nem jelentene hatékony megoldást. Talajcsavart használhatunk akár víz alatt, kavicsos területeken vagy épp tartósan hideg környezetben is, hiszen megbízható, hosszúéletű megoldást jelent

Ez egyrészt könnyebbé teszi a munkát és hatékonyabbá az építkezést. Másrészt olyan alternatívát kínál, mellyel hosszútávra tervezhetünk.

A tökéletes minőségű talajcsavar megtalálása esetén nincs szükségünk arra, hogy az alapot néhány évente cseréljük, felújítsuk vagy megerősítsük. Még annak ellenére sem, hogy a betonnál jóval mobilisabb, igény esetén könnyen eltávolítható vagy áthelyezhető megoldásról beszélünk.